3 nemme metoder til at begynde at investere

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det giver god mening at investere dine penge, hvis du har en opsparing. På den måde kan du få pengene til at vokse frem for at lade dem stå på en lukket konto. I mange år var det mest mænd der investerede, og selvom det stadig er tilfældet er der heldigvis flere og flere kvinder der også begynder at gå lidt mere om i deres investeringer selv. Herunder kan du se, hvorfor du skal skal komme i gang. 

Når du har dine penge stående på en konto, formerer dig sig ikke. Du får altså ikke flere penge mellem hænderne, men udelukkende de penge du selv sætter over på kontoen. Det kan i mange tilfælde være en god idé at overveje at starte en investering, medmindre du ved, at du skal bruge dine penge indenfor en overskuelig fremtid.

Vælg en investeringsfond

Den sikreste vej til at begynde at investere, hvis du ikke har forstand på aktiemarkedet, er at vælge en investeringsfond. Der er forskellige fonde, som kræver forskellige gebyrer, men fælles for dem er, at de investerer dine penge for dig.

Du overfører blot penge til dem, hvorefter de står for at sprede dem. Du kan vælge mellem en aktiv og en passiv investeringsfond. I en aktiv investeringsfond betaler du mere, fordi der er en børsmægler eller analytiker som køber og sælger afhængigt af markedet. Det giver et potentielt større afkast. I en passiv investeringsfond bliver der ikke købt eller solgt, og det er billigere at gøre brug af servicen.

June – en app fra Danske Bank

Hvis du ikke har forstand på at investere, kan du nemt komme i gang ved at gøre brug af Danske Banks app, June. Her overfører du et bestemt beløb hver måned, hvorefter de bliver investeret for dig. Det er en god måde at komme i gang, omend du ikke skal forvente det største afkast.

Gør det selv hos Nordnet.dk

Hvis du selv ønsker at investere dine penge i aktier, du selv vælger, kan du bruge en platform som Nordnet.dk. Her har du mulighed for selv at udvælge de aktier, du vil investere i. Det er vigtigt, at du sætter dig en smule ind i aktiemarkedet, før du foretager dine investeringer, så du er sikker på, hvad du laver.

 

2020-06-29T13:49:35+00:00