3 steder du kan spare på plastik i dag

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Vi ved efterhånden alle sammen godt, at plastik er skidt for miljøet. Det er både forurenende at producere og forbrænde, og meget plastik ender i naturen på trods af gode intentioner. Og det kan virke uoverskueligt pludselig at skulle skære ned på de hundredvis af plastikprodukter, de fleste mennesker bruger hver dag. Men faktisk behøver det slet ikke være svært. Her giver vi dig tre tips til produkter, du kan udskifte allerede i dag. Husk dog, at det er bedst at bruge de ressourcer, der alligevel allerede er producerede, så det er en god idé at bruge din plastikprodukter op i stedet for at smide dem ud med det samme.

Drikkedunk af plastik

De fleste danskere har en eller flere drikkedunke, og de er stort set altid i plastik. Hvis du ikke har en drikkedunk, er der en stor chance for, at du i stedet bruger en købt vandflaske af plastik, og det er endnu værre. Heldigvis er dette et nemt sted at sætte ind – uden at du mærker forskel i dagligdagen.

Du kan skifte din plastik-drikkedunk ud med en drikkedunk i stål, som vejer det samme og er nem at gøre ren. Du kan også bruge en flaske af glas, men den er tungere og kan nemmere gå i stykker. Både flasker af stål og glas kan købes mange steder på nettet og i fysiske butikker, så du kan helt sikkert finde en i din stil.

Sugerør

Hvis du laver smoothies eller iskaffe, bruger du måske mange sugerør. Og sugerør er særligt slemme for miljøet, fordi de sådan set er helt overflødige produkter. Men du kan sagtens bevare luksussen ved sugerør og samtidig være god ved miljøet. Som med drikkedunke findes der nemlig masser af sugerør i stål eller glas, som helt sikkert vil klæde din drik.

Igen kan det anbefales at vælge stål, så du ikke risikerer, at sugerøret går i stykker – men beslut selv, hvad der passer til dit behov. Du kan vælge mellem korte og lange, smalle og brede og versioner med eller uden knæk. Drikker du smoothies, skal du formentlig vælge en bred model uden knæk, mens du sagtens kan vælge en smal model med knæk til iskaffe eller vand.

Cremer og produkter

De fleste cremer og lignende produkter kommer i små plastikbøtter. Nogle typer fås dog i glasbeholdere, som er meget bedre for miljøet. Du kan næsten ikke helt undgå plastik ved denne type produkter, men du kan i hvert fald minimere dit forbrug. Hvis du er eventyrlysten, kan du lede efter virksomheder, der bevidst bruger bæredygtig emballage – de findes på internettet.

2018-08-17T12:33:38+00:00