Ansvaret for mistet familiemedlem

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

At miste et familiemedlem kan være en  svær tid, derfor vil vi gerne give dig nogle gode råd med på vejen, hvis uheldet skulle være ude. Hvis du har mistet en nær, og står med ansvaret over den næste tids beslutninger i forhold til begravelse og andre vigtige punkter. Det er et stort ansvar at stå med, og især hvis man er alene. Derfor kan du læse med her, hvis du har brug for hjælp, og hvis du står med ansvaret i forhold til et dødsbo.

Der skal styr på de formelle og praktiske ting i forhold til dødsboet. Opgaven med et dødsbo er tidskrævende og uoverskueligt, og skal du i sidste ende gøre det hele selv?

Rydning og tømning

Dødsboet skal ryddes og tømmes, og der kan være mange grunde til at det er en svær opgave. Det kan være at det er hårdt at gå igennem dig og din pårørendes ting, og der kan være ting som har en forbindelse mellem dig og den døde. Det kan også være at det er en stor opgave med mange rum og ting der skal på lossepladsen, hvad skal gemmes og hvad skal ikke?

Kom af med inventar

Når du rydder og tømmer dødsboet skal du af med invenateren. Er der ting af værdi som skal sælges? Er der nogle ting med personlig værdi der skal gemmes? Du må gå ting igennem rum for rum. En god ide er at købe nogle post-it sedler, som du kan sætte på alle ting. Så kan du få et overblik over hvad der skal gemmes og hvad der ikke skal. Til sidst skal du have kørt alt det der skal smides ud på lossepladsen.

Rengøring

Rengøring af dødsboet skal også gøres, og alt efter omstændighederne kan det være en nem opgave, eller en meget svær opgave. Hvis det er et dødsbo hvor den afdøde har ligget længe, skal der højst sandsynligt professionelle rengørings folk ud. Hvis det er en meget kort periode kan du selv gøre det, men det kan også være en hård opgave.

Du kan også få hjælp

Det kan helt klart anbefales at få hjælp til rengøring af dødsbo, da det er en krævende opgave, og i nogen tilfælde umulige. Hsdk vil tilbyde fulde pakkeløsninger, hvor du kan få ordnet alt i forhold til dødsboet.

2019-02-05T11:54:37+00:00