Bæredygtigt tøj til kvinder er højeste mode

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

En gang var bæredygtigt tøj begrænset til ganske få butikker, som lå godt gemt i sidegaderne bag alle de smarte high street- og franchisebutikker på gågaderne i de større danske byer. Butikkerne havde et smalt udvalg af batikindfarvede t-shirts, hæklede huer og garn i alle afskygninger til de fingernemme husmodertyper. Okay, det er måske sat lidt på spidsen, men vi kan i hvert fald glæde os over, at man i dag kan finde et stort udvalg af bæredygtigt tøj online. Tøj, som både er produceret med omtanke for naturen og i et moderne design, som man rent faktisk gerne vil gå i.

Bæredygtigt tøj som sætter nye standarder

Der findes efterhånden rigtig meget lækkert bæredygtigt tøj til kvinder. Hos netbutikken Purløg & Persille er de med til at sprede det glade budskab om ‘grøn’ mode, der både er flot og skabt i respekt for vores jordklode og de dyr og mennesker, der beboer den. Kvaliteten på tøjet er helt fantastisk, og de mange eksklusive mærker og styles tiltaler den mode- og miljøbevidste kvinde.

Men hvad definerer bæredygtigt tøj?

Tøj belaster miljøet rigtig meget, lige fra produktion, vask og til vi skaffer os af med det igen. Bæredygtigt tøj er tekstiler, der fremstilles under krav til:

  • hvilke råvarer, det laves af
  • hvordan det skal genanvendes
  • hvordan det nedbrydes, når det bliver smidt ud.

Vil du gerne købe bæredygtigt tøj, kan du gå efter økologisk bomuld, uld, hamp eller hør, der er dyrket uden brug af kemikalier og kunstgødning. Du kan også finde tøj i de umådelige bløde og lækre materiale lyocell og tencel, der laves af plantefibrene i eukalyptus. Recycling hører selvfølgelig også til bæredygtighed, og du kan blandt andet finde recycled uld og tøj lavet af recyclede PET-flasker.

Invester i langtidsholdbare items

Et andet råd er at købe udvalgte stykker tøj, som du kan bruge igen og igen. Langtidsholdbare investeringer inden for tøj, tasker, bælter eller sko er en anden form for bæredygtighed. Det kaldes slow fashion, fordi man ikke skifter disse items ud efter kort tid, men bevarer dem i sin garderobe i årtier. Dette skal ses i modsætning til den hektiske modeindustri, hvor man hovedløst skal følge trends fra sæson til sæson, hvilket er både dyrt og miljøbelastende.

2019-09-30T11:54:12+00:00