Få mere ud af din træning

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Sommeren nærmer sig, og det er i den grad ved at være tid til at få styr på bikiniformen, hvis du er en af dem, der går op i det. Men hvordan træner du bedst, og for mest ud af din tid, uden at du bliver helt ødelagt.

Vi har kigget lidt på hvad du kan gøre, uden at køre dig selv helt ned, når du træner. Efter en god træning kan man føle sig helt udmattet, hvilket er sundt. Skælvende knogler, ømme muskler er godt – men kun til en vis grænse. Det kan være svært at komme ud af sengen, og du kan være helt smadret i kroppen og kan dårligt bevæge dig. På den måde kan det være svært at få gang i motivationen. 

Dette gør du inden din træning

Der er dem, der hævder, at en kop kaffe eller sort te inden træning vil give dig antioxidanter nok til at bekæmpe de frie radikaler, der forårsager døsighed. En energisnack af en eller anden art er også god, kulhydrater og protein er det, der gælder her.

Et bevist trick er naturligvis opvarmningen. Det er ikke kun et trick, det er en nødvendighed. Sørg for, at du er helt opvarmet, inden du begynder at træne. Noget andet skal være tænkeligt. (men det er hvad dette skal være …). Når du træner, opretholder du en god strøm med konsekvent træning. Og selvfølgelig drikker du, når du træner. Vand er godt, men en ordentlig sportsdrink med de rigtige mineraler i den er endnu bedre. Hvis du sveder meget, skal du blot udskifte saltene, svede du ud.

Dette gør du efter træning

Efter træningen strækker du dig ordentligt ud i alle muskler. Et koldt brusebad modvirker betændelse i musklerne. Hvis du har mulighed for regelmæssigt at bruge en massør, skal du forkæle dig selv med dette. En anden mulighed er såkaldte gendannelsesstøvler. Man hører næsten navnet, at det er fod- og bentøjet, som man trækker i benene og armene for at musklerne kan komme sig. De arbejder med kompression. Læs mere om Optima Sportder sælger restitutionstøvler.

Det er en investering, men den kan vise sig at være guld værd.

 

2020-05-04T08:30:31+00:00