Flere ældre kvinder springer ud som iværksættere

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når snakken falder på iværksætteri, så er der mange der forbinder det med noget, som det primært er unge der kaster sig ud i. Selvom der stadig godt kan være en vis portion sandhed i dette, så er der en stor stigning et andet sted. Der er nemlig sket en stor stigning i antallet af kvinder mellem 55 og 59 år, der springer ud som iværksættere. I løbet af de sidste 10 år, er der sket en stigning på intet mindre end 22%.

Det er typisk kvinder, der har været mellem 30 og 40 år på arbejdsmarkedet, og hvor de har en vist mængde ressourcer til at kaste sig ud i livet som selvstændige, både menneskelige og økonomiske ressourcer. Huslånet er måske væk, og der er masser friværdi. Det betyder, at de økonomiske rammer er mere stabile, end hvis hele ens økonomi afhænger af at man skal have succes inden for et par måneder.

Gode grunde til at springe ud som selvstændig

Hvis man er 55-59 år, så befinder man sig typisk i sit erhvervsmæssige efterår. Det kan være en god ide at tilbringe den sidste tid på arbejdsmarkedet på noget man altid har drømt om. Hvis man arbejder selvstændigt med noget man brænder for, er der desuden en god sandsynlig for at man bliver lidt længere på arbejdsmarkedet.

Man kommer ikke uden om at økonomien spiller en rolle. Det er de færreste der har lyst til at opbruge ens opsparede formue, lige inden man skal på pension. Der findes muligheder i form af supplerende dagpenge til selvstændige, hvilket kan være en god ide i begyndelsen. Du kan læse mere om om de regler her. Hvis man arbejder efter sin pensionsalder er der desuden det der hedder seniorpræmie, hvilket er en skattefri betaling fra starten.

2020-06-03T08:54:49+00:00