Flere køber rengøring

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Selvom vi skriver 2018 og der snakkes meget om ligestilling, ligeløn og andre ting på den politiske dagsorden, så kommer man ikke uden om, at det i stadig er kvinderne der tager størstedelen af det huslige arbejde.  65 pct. af kvinderne svarede i en undersøgelse lavet af Finanssektorens Arbejdsgiverforening tidligere på året, at de bruger mest tid på rengøring i hjemmet. Til sammenligning var det 14% af mændene der svarede det samme.

Selvom det kan lyde lidt voldsomt, så bruger mere omkring 40% af kvinderne i undersøgelsen mere end 20 timer om ugen på huslige pligter. Så selvom der er ligestilling i Danmark, så er vi stadig i høj grad fastlåst i nogle rammer i hjemmene, hvor mændene slår græs, klipper hæk, vasker bil og måske laver lidt mad. Til gengæld er det ofte kvinder der står for tøjvask, oprydning og rengøring. Inden for det sidstnævnt er der dog sket en udvikling de senere år.

Flere og flere køber sig til hjælp

Der er nemlig rigtig mange danske familier, der er begyndt at hyre privat rengøringshjælp. Der er kommet mange nye muligheder inden for rengøring i form af diverse virksomheder der tilbyder rengøring udført af “amatører”. Virksomheder som Hilfr og Happy helper oplever et boom. Det samme gør de mere professionelle rengøringsfirmaer. Vi har generelt flere penge mellem hænderne, og en del af disse bliver altså brugt til at købe sig til rengøring.

Her viser det sig faktisk også, at kvinderne fører an. Statistikken siger nemlig, at rengøringsvirksomhederne har langt flest kvindelige kunder. Det skyldes naturligvis, at det er kvinderne der tager kontakt og hyrer virksomhederne til at komme og gøre rent. Der er stadig mange der går gjort rent, uden om skattesystemet, men det menes at dette er dalende.

Dels fordi der er kommet nye muligheder, men også fordi vi har flere penge, samt håndværkerfradraget, der gør det muligt at trække udgiften fra i skat.

 

2018-10-01T13:37:43+00:00