Har du altid kolde fødder?

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Mange danskere lider af kolde fødder, og det kan der være flere forskellige årsager til. Alle kan selvfølgelig opleve at have kolde fødder en kold vinterdag, eller hvis der er meget fodkoldt i hjemmet. Hvis der er meget fodkoldt kan problemet hurtigt løses ved at få installeret gulvvarme i gulvet. 
Nogle mennesker lider dog konstant af kolde fødder selvom de har varme sokker og der er varmt i rummet. Men det kan der være flere årsager til.  

Diabetes 

Hvis du lider af diabetes, og har kolde fødder, kan det være derfor. Da diabetes ødelægger de tynde hårrørsårer, over tid. De bliver hurtigere ødelagt, hvis man har store svingninger i sit blodsukkerniveau. Dette giver dårlig blodforsyning og nedsat hudtemperatur. 

Åreforkalkning 

En af de mest almindelige årsager til at nogle har kolde fødder er pga. “prifær karsygdom”. Det betyder at de blodårer, som føre blod til benene bliver lukker delvist eller helt af. Fænomenet er nok mest kendt som åreforkalkning.
Dette skyldes ofte aldring, som for nogle går hurtigere end andre. Så når pulsårerne til benene bliver mere og mere snæver på indersiden, giver det derfor en reduceret blodforsyning. Den hyppigste årsag til åreforkalkning er rygning, men kan også skyldes arv eller manglende fysisk aktivitet, og dårlig kost. 

Lavt stofskifte 

Et andet ord for lavt stofskifte er hypothyreoidisme. Lavt stofskifte opstår ved at skjoldbruskkirtlen ikke fungere optimalt. Det kan derfor give forskellige symptomer, som træthed, depression, ubehag i maven, muskelkramper, vægtøgning, og kuldeskær. Dvs. Du fryser lettere, og din hud vil føles koldere. 

Hvordan kan du undgå det  

Den eneste “lette” måde at undgå nogle af disse sygdomme eller symptomer, er ved at stoppe med at ryge, hvis man gør dette. Da rygning er med til at give dårligt blodomløb, som er årsagen til de fleste af disse sygdomme. 
Du kan også styrke dit blodomløb, ved at tage kolde og varme bade, som f.eks. vinterbadning. 

2019-04-10T13:09:59+00:00