Hvilken metode til hårfjerning er bedst?

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Langt de fleste danske kvinder fjerner jævnligt hår fra kroppen. Der er delte meninger om, hvor meget og hvor ofte man skal fjerne, men vi kan ikke komme udenom, at de fleste af os i en eller anden grad ligger under for det hårfri skønhedsideal. Men skal du barbere, vokse eller epilere de små hår væk? Her får du en guide til de tre metoder, så du kan finde den bedste løsning for dig.

Epilering

Epilering foregår med en epilator, som trækker hårene op med roden. På den måde fungerer en epilator meget ligesom voksning. Det er også lige så smertefuldt at bruge en epilator, og nogle når aldrig at blive venner med den, før de giver op. Det bliver dog mindre smertefuldt efter de første par gange, og så kan du i bytte for smerten nyde glatte ben i flere uger.

Epileringen skal gerne friskes op med 2-3 ugers mellemrum, så der er færre hår. Det mindsker smerten og giver det bedste resultat. Du kan med fordel vælge en epilator med ekstraudstyr, som masserer huden og mindsker risikoen for indgroede hår.

Voksning

At vokse benene fungerer meget ligesom epilering. Det er dog ikke altid lige så nemt at gøre derhjemme, og det er dyrt at blive vokset på en klinik. Voksning har samtidig den ulempe, at hårene skal vokse et godt stykke ud, før du kan fjerne dem igen.

Nogle mener dog, at voksning er lidt mindre smertefuldt end en tur med epilatoren, og det er hurtigere klaret. Til gengæld kan du ikke fjerne hårene i badet, som du kan med både barbering og en vandtæt epilator.

Barbering

Barbering er måske den mest almindelig metode til hårfjerning, og den er da også både billig og helt smertefri. Til gengæld holder barbering meget kort tid, og efter få dage kan du mærke de små stride hår, som skraberen skaber.

For at få det bedste resultat bør du bruge en barberskum, som blødgør huden. Hvis du barberer uden barberskum eller med sæbe, kommer huden ofte til at se meget tør ud i de næste par dage.

2018-08-17T08:02:23+00:00