Sådan bliver du gravid med PCO

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvis man gerne vil være gravid med PCO kan det være en lang og tidskrævende proces. Heldigvis findes der i dag mange gode muligheder for dig, som gerne vil have et barn, selvom du har PCO eller PCOS. Men hvad er PCO og PCOS egentlig, og hvordan kan man med denne diagnose blive gravid, selvom det kan være svært?

Læs med i artiklen her og find svar på dine spørgsmål. Du kan også læse meget mere om behandlingsforløbet og andet spændende om PCO og PCOS på dette link. Held og lykke med behandlingen og din kommende graviditet.

Hvad er PCO og PCOS?

PCO er en forkortelse og står for polycystiske ovarier eller polycystiske æggestokke. PCOS er således en yderligere udvidelse af sygdommen, som står for polycystiske ovarier syndromet. I Danmark skelner man ikke mellem de to, og begge forkortelser bliver brugt om begge diagnoser.

Når lægen skal stille diagnosen, laver han eller hun en ultralydsscanning af dine æggestokke, hvor der skal være flere end 10-12 små æggeblærer på et snitbillede. Hvis du har en lang menstruationscyklus, problemer med uregelmæssig ægløsning eller et forhøjet mandligt kønshormon i blodet kan der være mistanke til PCO og PCOS, som blandt andet kan ses ved meget akne eller antydningen til skæg.

Hvordan kan jeg så blive gravid med PCO og PCOS?

Når du lider af PCO og PCOS har du uregelmæssige menstruationer og derfor uregelmæssig ægløsning. Hvis der ikke kommer en ægløsning, er der således ikke noget din partners sæd kan befrugte sig i, som så senere kan blive til jeres barn. Derfor kan det være svært for kvinder med PCO og PCOS at blive gravide. Dog skal man ikke helt miste modet, hvis man lider af denne diagnose.

Ofte bliver kvinder gravide med regelmæssig sex (omkring hver anden dag), selvom man ikke kender til sit ægløsningstidspunkt. Med PCO og PCOS tager det blot lidt længere tid at blive gravid, da ægløsningen kommer færre gange om året. Der er altså færre chancer på et år, at et æg kan blive befrugtet. Her kan du så tage til en gynækolog og få en såkaldt fertilitetsbehandling, hvor lægen går ind med hormoner, som skal hjælpe med at modne dine æg i ”almindelig” hastighed, så æggene hver måned kan blive befrugtet og der derved så er større chance for graviditet på et år. Husk dog også at de fleste par bliver gravide indenfor et års tid helt naturligt – selv når man lider af PCO eller PCOS.

2021-01-28T15:40:02+00:00