Sådan holder du din hud ren og sund i sommervarmen

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Ligesom det er vigtigt at pleje din hud, når frosten bider, er det vigtigt at holde huden sund og frisk i hedebølgen. Sved og solcreme stopper porerne til, og mange på solcreme giver solskader. Derfor giver vi dig her et par tips til, hvordan du rammer den rigtige fedtbalance og giver huden plads til at ånde.

Rens huden hver dag

Det mest basale element i hudpleje er at rense huden. Og det er især vigtigt, når du sveder og har solcreme på i løbet af dagen. En god rensning som en del af din hudpleje-rutine hjælper med at fjerne fedt og skidt fra dine porer, så huden kan ånde og restituere.

Du kan med fordel bruge en elektrisk børste, som renser huden i dybden. Spar på alle produkterne og fokusér i stedet på vand og en god creme. For mange produkter kan stresse huden, og du risikerer at fylde unødvendigt mange skadelige stoffer på din hud hver dag. Det vigtigste er dog, at du finder den rutine, der fungerer for dig, og som du kan gøre hver dag uden problemer.

Gå aldrig ned på solcreme

Du har selvfølgelig hørt det tusind gange: du skal bruge solcreme i solen, og helst året rundt. Og du ved selvfølgelig også godt, at din hud ikke kan tåle for meget sol. Men vidste du, at solskoldninger faktisk giver permanente solskader i huden?

Det er disse solskader – som er ændringer af din DNA – der i længden øger risikoen for kræft i huden. Og jo mere sol, man får, jo flere solskader har man. Derfor er det vigtigt, at du bruger solcreme, når du er ude i solen. Det meste af året kan du dog sagtens nøjes med en dagcreme med solfaktor, og du kan med fordel også vælge en foundation med faktor. Det sikrer, at du er beskyttet hver dag, uden du behøver at tænke over det. Og så er denne type cremer ofte meget mindre fedtede end almindelig solcreme, så din hud ikke bliver helt stoppet til.

2018-08-17T09:14:40+00:00