Sådan vælger du den rette duft

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvem elsker ikke at dufte godt? De fleste af os vil gerne dufte så lækkert som muligt, men der er også mange af os, der kender til problemet, at vi bliver trætte af den duft vi normalt bruger. Det kan dog være meget svært at finde en ny duft, ikke mindst fordi vi generelt er vanedyr, der godt kan lide genkendeligheden. Så hvis vi i mange år har brugt den samme gucci parfume vil det være svært lige pludselig at skifte til en Marc Jacobs eller lignende.

Sådan finder du den rette duft

Det store problem med at finde en ny duft, er at man typisk gør det ved at gå ind i en butik og prøve en masse forskellige. Når man først har prøvet et par stykker, bliver næsen forvirret, og det kan være svært at skelne den fra hinanden. I mange butikker er der små stykker papir, man kan sprøjte duften på, og så dufte til det, uden at skulle have det på huden. Dette er fint nok, da man slipper for at skulle have en masse forskellige dufte på.

Det giver dog det problem, at det kun giver en lille indikator for, hvordan de faktisk vil dufte, når de kommer på din hud da de udvikler sig. Et andet helt åbenlyst problem er, at eksempelvis en eau de parfume mister sine topnoter efter få minutter. Det vil sige, at hvis du dufter til den inden for et par minutter (hvilket man typisk vil gøre), så dufter den langt kraftigere, end det reelt vil gøre.

En duft tager en tid en duft tager

Dette ved de fleste nok godt, men det er langt fra alle, der er klar over, at man først har “hovedduften” efter ca. 30 minutter. Du bør altså spraye duften på, og først dufte til den efter 30 minutter, hvis du vil være sikker på, hvordan den dufter. På den måde kan det godt komme til at tage lidt tid at prøve nye dufte.

 

 

2020-05-25T08:54:34+00:00