Sabbatår: 3 muligheder for at gøre noget godt efter din uddannelse

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når du er færdig med at studere, er det fristende at lægge bøgerne på hylden og opgive at finde et arbejde. I stedet lokker det måske mere at tage ud for at rejse, så du får set noget af verden, før du kommer i job? Der er mange muligheder, og det handler blot om at gribe dem – det er formentlig nu, du har muligheden for det, da det kan blive mere vanskeligt senere i livet.

Hvis du er i tvivl om, hvad du kan bruge dit sabbatår på, får du herunder en række gode forslag, som du enten kan benytte, lade dig inspirere af eller ignorere, såfremt du ikke føler, at det er noget for dig.

#1: Bliv frivillig i Afrika

Hvis du virkelig vil have én på opleveren, samtidig med at du gør noget godt for andre mennesker, kan du med fordel melde dig som frivillig i Afrika. Det er et utroligt godt formål, og du kan støtte organisationen på flere måder med de kompetencer du har. Det kan være, du ønsker at tilbyde din hjælp som engelsklærer, pædagog eller noget helt tredje. Det er op til dig, men du får helt sikkert en oplevelse for livet.

#2: Tag på højskoleophold

Ønsker du ikke at rejse ud af Danmark, kan du bruge din tid på noget, som styrker din uddannelse. Du kan eksempelvis tage på et højskoleophold, hvor du lærer andre at kende, imens du samtidig lærer noget omkring dine interesser eller det felt, du har uddannet dig indenfor.

#3: Rejs jorden rundt

Du kan også nøjes med at gøre noget godt for dig selv, hvis du vil det. Det er nu, du har tiden til at rejse ud og smage på den store verden. Der er mange forskellige steder, som du garanteret ikke har været før, så hvorfor ikke tage ud og opleve dem? Det vil helt sikkert lære dig en masse om dig selv og om fremmede kulturer. Og så er det noget, ingen skolebænk kan lære dig; du får livserfaring, som gør dig klogere på tilværelsen.

2020-07-24T08:57:17+00:00