Sådan klarer du dig bedre til lønforhandlingerne

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Alle vil gerne have mere i løn, så det skulle vel ikke være noget problem at bede om det? Det er dog lidt mere komplekst end det. Du er måske bange for, du overskrider grænserne lidt, og at chefen dermed bliver fornærmet eller sur over dine forslag. Dog vil du ikke bede om for lidt heller, du vil gerne have det, du føler, du fortjener. Det gælder om at ramme middelvejen, og den kan du bedst ramme, hvis du ved, hvordan du skal klargøre dig selv og agere til selve lønforhandlingerne.

Tips til lønforhandlingerne

  • Hvis du er ekstrem nervøs for mødet, og er i dine følelsers vold omkring det, har du potentielt behov for hjælp udefra. Det kan f.eks. være hjælp fra leilaboel.dk, hvor du får assistance til at kunne håndtere ting som møder nemmere – eller det kan være en form for lønrådgiver.

  • Overvej hvad du vil sige, inden du går ind til mødet. Hvis du har styr på, hvad dine holdninger er, og hvad chefen måske vil svare, er du bedre i stand til at kontrollere, hvor mødet går hen ad.

  • Husk altid at fokusere på dine positive attributter og succeser. Nævn alle de ting, du har gjort, der berettiger dig til højere løn. Det kan dog også være en god idé hurtigt at nævne noget, du kan gøre bedre. Folk sætter pris på, at man selv kan se, hvor man skal gøre det bedre.

  • Hav styr på lønudviklingen på arbejdspladsen og i branchen. Hvis andre du kender, har fået meget mere i løn, er der også stor sandsynlighed for, at du kan bede om det.

  • Prut om prisen. Lønforhandlinger er et spil, hvor den med de bedste argumenter vinder (som regel). Hvis du hele tiden kan modsvare chefens holdninger, kan du ende med et kompromis, der er favorabelt for dig.

2019-08-02T00:00:00+00:00