Tjen lidt ekstra ved siden af jobbet

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvis du er så heldig at have et sommerhus, bør du overveje, om du vil udleje det privat. Det er en ekstra indtægtskilde, som du ikke skal gøre særlig meget for at tjene. Læs med her, hvis du vil høre mere om reglerne for sommerhusudlejning.

Husk din skat

Man kan næppe sige indtjening uden at sige skat. Når det kommer til udlejning af sommerhuse og skat, er der nogle ting, du skal være opmærksom på, der er nemlig nogle skatteregler ved udlejning af sommerhus.

Det kan være ret smart at udleje gennem et udlejningsbureau. Når du udlejer gennem et bureau, får du nemlig 41.800 kroner i bundfradrag, mens du kun får 11.500 kroner i bundfradrag, hvis du udlejer sommerhuset privat.

Udover de 41.800 kroner i bundfradrag får du også 40% i fradrag på det resterende.

Skatteeksempel

Lad os tage et eksempel. Vi laver et eksempel, hvor du tjener 100.000 kroner om året på sommerhusudlejning.

Først får du 41.800 kroner i fradrag. Dem kan du altså tage direkte ned i lommen.

Det efterlader dig med 58.200 kroner, som du får et fradrag på 40% af. Det er altså 23.280 kroner mere, du kan tage med dig.

Til sidst er der kun 34.920 kroner, som du skal betale skat af. Sommerhusudlejning tæller som kapitalindkomst, og her ligger trækprocenten på 33%. Så du ender med kun at betale 11.524 kroner i skat.

Øvrige regler

Der er selvfølgelig også andre regler, når du udlejer dit sommerhus. Du må bl.a. kun udleje dit sommerhus i 43 uger på et år. Det skal altså stå tomt i 9 uger. Det skyldes, at sommerhuse ikke er helårsbeboelse.

Du skal selv besøge sommerhuset. Hvis du kun udlejer sommerhuset, tæller det som erhvervsudlejning, og det vil du gerne undgå. Det kræver nemlig, at du har en tilladelse fra erhvervsstyrelsen, og den er ikke nem at skaffe.

2020-12-16T00:00:00+00:00